Monochrome palette for content creator Nicole Wong’s dream home

This article very first appeared in Harper’s Bazaar Singapore, the primary manner glossy on the greatest of fashion, beauty, structure, vacation and the arts. Go to harpersbazaar.com.sg and adhere to @harpersbazaarsg on Instagram harpersbazaarsingapore on Facebook. The July 2022 challenge is out on newsstands now.


SINGAPORE – In a charming advanced of walk-up flats in the east – a 5-minute bicycle ride from the lively bustle of Joo Chiat – written content creator Nicole Wong has designed a residence that blends minimalist amazing with an inviting feeling of cosiness.

Prior to relocating listed here in November 2021, Wong, 33, and her spouse Clinton Leicester, 34, expended 5 many years in a 5-area Housing Board flat in Punggol, which hardly ever seriously felt like house.

They are two of the a few co-founders of inventive agency NPLUSC.

“We both equally grew up in the east – all of our families, our buddies, are here,” she claims. “The volume I invested on cab fare when we ended up living in Punggol was absurd. And if we had been to think forward, if we have kids… my partner is a St Patrick’s boy and he wishes his son to go there, which is just down the highway. If it’s a lady, Katong Convent is at the other conclusion.”

Wong was certain about what she preferred, so the hunt for their dream property was swift.

“We knew pretty accurately what we ended up hunting for – the locale, the dimension, the spending plan,” she claims. “I failed to want a new condominium mainly because the come to feel and layouts are likely to be very bland and comparable. I like issues with a bit more character.

“We rented a condominium ahead of and I never used the amenities, so I know I never need them. And I have normally wanted to live in a walk-up. My partner didn’t thoughts 1, but he did not want to be on the larger floors, so it had to be a second-floor unit.”

The look for took them two to a few months, then it was adore at initial sight.

She states: “The moment we stepped into this device, I turned to my partner and mate and said, ‘This is the just one.’

“Daylight was just pouring in. Our very last put was definitely darkish, which was a bit depressing, so I preferred extremely superior light-weight in our new apartment.”

They removed the partitions to allow in even much more light-weight, developing a solitary open up area for the living, dining and kitchen places.

The place is dominated by a huge plush gray sofa a modern steel island and a glossy black eating table accompanied by distinct acrylic chairs.